środa, 24 czerwca 2009

NALEŚNIKI NA SLODKO I SŁONO

CIASTO: 2 jajka (ubić pianę z białek) , żółtka, mąka, mleko, szczypta soli, cukru - zmiksować

FARSZE:

1. Z KASZY GRYCZANEJ I PIECZAREK

Kasza gryczana i pieczarki, zmielone, pieprz, cebulka, sól

Zwijamy, możemy obtoczyć w jajku i bułce i zrobić krokiety

2. SEROWO CYNAMONOWO

Biały ser, cukier waniliowy, cynamon, jajko

3. ZAPACH ŚWIĄT

Obrane ze skórki pomarańcze, miód, cynamon - dusimy na patelni do konsystencji dżemu.
Podajemy polane miodem lub łyżką śmietany/ jogurty posypane cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń