piątek, 4 grudnia 2009

PASTA ZE SZPARAGAMI

Na szybko wymyślona... lekko inspirowana.
Wyszła bardzo smaczna, zniknęła od razu.

Składniki:

  • słoik długich, białych szparagów
  • kilka plastrów szynki (ja użyłam wędzoną pierś z indyka)
  • oliwę z oliwek truflową około 4-5 łyżek
  • łyżkę parmezanu
  • łyżkę gęstej śmietany
  • sól, świeżo mielony pieprz


Szynkę kroimy w kawałki średniej wielkości. Podmażamy na oliwie truflowej. Dodajemy pokrojone w kawałki szparagi (kilka główek możemy zostawić do dekoracji), łyżkę startego parmezanu. Na koniec mieszamy ze śmietanką.
Podajemy z makaronem penne lub takim, jaki lubimy.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Fajny pomysł z tymi szparagami i z tą wędzoną piersią :)
    Monikucha

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobijasz mi tymi szparagami i nieziemskiego smaka robisz;) Już sama nie wiem, które smaczniejsze-zielone czy białe..

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń