poniedziałek, 15 lutego 2010

PAPRYKA Z ANCHOIS


I znowu pieczona sałatka. Zimą trzeba jeść ciepłe posiłki. Zrobiłam ją jako jedno z dań na piątkową wizytę Koleżaneczek  :)

Składniki:
3 kolorowe papryki
6 filecików anchois
czosnek
masło
oliwa z oliwek
świeży tymianek
czarne oliwki
sól
pieprz
Papryki kroimy na pół, zostawiając ogonek. Pozbywamy się gniazd nasiennych.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni.
Do każdej połówki wkładamy oliwki, gałązkę tymianku, filecik anchois. Polewamy oliwą z wyciśniętym lub pokrojonym czosnkiem. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na wierzch każdej kładziemy płatek masła i zapiekamy około 20-30 minut aż będzie miękka.

2 komentarze:

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń