Składniki:
- pół rozpuszczonego masła
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- szklanka cukru lub cukru pudru
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- łyżeczka cynamonu (można dodać też przyprawę do piernika)
- 2 szklanki startej lub zmiksowanej dyni
- mały słoiczek powideł (u mnie śliwkowe)
- bakalie: u mnie orzechy włoskie, migdały, śliwki, morele i rodzynki, skórka pomarańczowa
Czy dynia ma być gotowana,czy surowa?
OdpowiedzUsuńsurowa. starta na tarce lub zmiksowana.
OdpowiedzUsuńzakalec mi wyszedł :-(
OdpowiedzUsuńNiestety mi też wyszedł zakalec. Jak tego uniknąć następnym razem?
OdpowiedzUsuńzakalec jest dobry. A jak nie chcecie, to nie mieszajcie wszystkiego od razu jak popadnie.
OdpowiedzUsuń