poniedziałek, 26 listopada 2012

PIKANTNA PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU I AWOKADO

Kolejna pasta do pieczywa, nachosów i warzyw. podobna do guacamole, ale urozmaicona smakiem zielonego groszku i pikantnej chilli. Polecam tym, którzy mają zahartowane podniebienia, bo jest pikantna!

Składniki:
  • małe awokado
  • pół szklanki zielonego groszku (u mnie z mrożonki)
  • sok z połówki cytryny
  • papryczka chilli wypestkowana
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: świeża mięta lub kolendra
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Możemy orzeźwić tę pastę kolendrą lub miętą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń