sobota, 23 lutego 2013

ŁOSOŚ W SOJOWO-SEZAMOWYM SOSIE

 
składniki:
  • świeży filet z łososia
  • dymka
  • chilli
  • świeża kolendra
  • olej arachidowy
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy tamari (bezglutenowy)
  • 1/2 cytryny
Łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na cieniutkie plastry. Dymkę , chilli i kolendrę drobno siekamy , i mieszamy w misce z olejem arachidowym, oliwą , sosem sojowym i sokiem z cytryny. Łososia układamy na talerzu i polewamy sosem. Gotowe:) 

5 komentarzy:

  1. dzisiaj degustowaliśmy z Wężem - wypas! Polecamy i będziemy robić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też uwielbiam łososia,a w tej wersji powala smakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwaga! W sosie sojowym znajduje się gluten - w składzie jest mąka pszenna!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiem, wiem MichałK. To akurat przepis Marty, która z glutenem nie ma problemu.
    Jeśli znasz firmę, która robi sojowy bezglutenowy, podrzuć proszę :)
    Pozdrowienia, Cytryna

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń