czwartek, 27 lutego 2014

PAPRYKA FASZEROWANA SEREM FETA I ZIOŁAMI

składniki:

  • 4 długie papryki tzw. ,,czerwone bycze rogi"
  • 1 opakowanie sera feta lub innego np. mniej słonego 
  • 1 cebula dymka ze szczypiorem
  • pieprz
  • optymalnie świeże zioła do smaku.

Paprykę myjemy, odcinamy jeden koniec i wyjmujemy pestki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy w nim paprykę przez około 30 minut. Po wyjęciu z pieca wkładamy do garnka z zimną wodą, następnie wykładamy na ręcznik i zdejmujemy skórkę, powinna zejść bez problemu. Ser mieszamy z pokrojonym szczypiorkiem i ziołami doprawiamy do smaku i nadziewamy nim papryki. Układamy na talerzu i polewamy oliwą z oliwek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za komentarz! Wszystkiego smacznego! :) Cytryna 🍋

Łączna liczba wyświetleń